Mitt fødeEventyr (vattoy)
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Mitt fødeEventyr

Det startet som en vanlig morgen hos familien Fredriksen-Vattøy. Fru Vattøy våknet i 8 tiden som alltid, klar for en ny morgen. Bekkenet hennes, og en nedtråkket blære gjorde at det var umulig å sove lengre på morgenen. Leddene i kroppen var støl etter nattens søvn, å gå ut av sengen på badet føltes ut som verdens lengste veg, selv om det var knappe 5 meter mellom dørene. Men denne morgenen var noe annerledes, hun visste det ikke, men noen timer senere skulle hun få være med på ett av livets mirakler. 

En tanke slo ned i henne da hun gikk ned trappen mot kjøkkenet, i dag skal jeg ha en god frokost, som tenkt så gjort. Hun tok gamle petunia ( bilen som nå er vraket, hvil i fred petunia) og satte i vei mot Kiwi. Frokost ble handlet, og hjemme ble det spist. Klokken nærmet seg 11 og Vattøy kosa seg med en god film, og slappet av. I dag var hun nemlig i bedre form enn på lenge!  Herr Fredriksen bestemte seg for at nå kunne han endelig stå opp. Han fant ei blid og rolig høygravid dame nede, det var en uvanlig glede, for i det siste hadde hun for det meste bare klaget.  

Nathalie kjente at telefonen vibrerte '' CASSIE'' Sto det på displayet. Med en rask bevegelse åpnet hun meldingen '' æddabædda'' 
Hun kjente ett sug i magen, nå hadde det skjedd!! Meldinger ble vekslet dem i mellom, men det var ingen tvil. Lille Angelica hadde komt til verden den 12 september 7 dager etter termin.Noen timer gikk før hun plutselig kjente noen intense tak i magen. De vekslet blikk og flirte, det var da ikke mulig at de skulle få samme dag som en av hennes beste venner?  Smertene tok seg opp, hun husket å ha lest at en varm dusjstråle kunne lindre. I 30 min sto hun i dusjen, smertene tok seg opp noe voldsomt og det ble vanskelig å puste. Nå skjer det snart tenkte hun mens hun følgte rieklokka på telefonen. Pausene i mellom riene ble bare kortere og kortere, snart hadde hun knapt 2 min mellom hver ri. 

De bestemte seg for å ringe sykehuset, regelen var at fødekvinnen selv skulle ringe for å kunne best forklare hvor langt i fødselsforløpet hun var. Men det gikk ikke helt etter planen, smertene vart så voldsomme at hun måtte bare gi fra seg telefonen til Sean, frokosten var nemlig på vei opp igjen. Først mente de på fødeavdelingen at det var litt tidlig å komme inn, men når de hørte at hun kastet opp av smerte var de mer enn velkomne likevel. De pakket fra seg fødebagen,  og dro avgårde mot sykehuset. 

Verden føltes ut som ett eneste stort virvar, smertene overgikk alt annet. Noen hyggelige damer slapp dem først i heisen '' dere trenger den mer enn oss ''. De hastet avgårde og ble møtt av ei kjempeflott jordmor! De gikk først inn på inkomst rommet men fant fort ut at det var ikke vits, for Nathalie hadde allerede 4 cm og var i aktiv fødsel. Inn på en fødestue bar det, å lystgassen ble redningen. Ihvertfall for den neste timen. Nathalie hadde egentlig en plan om å unngå epidural, men med rier uten pauser i mellom ble det for mye. Hun spurte fint, med håp i hjertet '' kan jeg få epidural likevel?''  '' selvsagt'' sa de '' vi skal ringe på legen'' . 

Rundt en halvtime senere var det ennå ingen epidural å få, smertene hadde tatt seg opp å hun skjønte at nå nærmer det seg  . '' Jeg rekker ikke epiduralen!! Jeg rekker ikke !! Jeg klarer ikke det her! Jeg må ha pause!!'' Ropte hun ut i intens smerte. De snille jordmødrene ( ja de var i flertall, for det var nemlig en lærling som tok i mot) sjekket, og jammen var det ikke 9 cm! '' Nå er det like før! Det her kommer til å gå kjempefint'' Så tok de vannet.  

Skrik, tårer, pressing, unnskyldninger, bitt og kjærlige blikk senere kom Gabriel Aleksander til verden. Deres største kjærlighet. Båndet deres som allerede var sterkt var nå blitt ubrytelig, de ville for alltid ha noe som bandt de sammen i kjærlighet. En frisk og velskapt sønn. 

Snipp snapp snute, så var eventyret akkurat begynt. 

 


 • Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  vattoy

  Heiia, denne bloggen skal handle om min hverdag og ting som faller meg inn!<3 Håper du finner noe du liker -Vattoy BTW:Bilder jeg legger ut har jeg tatt/redigert selv, med mindre jeg sier noe annet!

  vattoy bloglovin

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta